Založ si blog

Globsec a Veronika Cifrová Ostrihoňová

V dňoch 7. a 8. 10. 2020 sa v Bratislave uskutočnila jedna z najvýznamnejších bezpečnostných konferencií GLOBSEC forum 2020. Posledné bratislavské vydanie tejto konferencie sa zameriavalo na riešenie ekonomickej a zdravotníckej krízy v post-pandemickom svete. Medzi 80 speakrami z celého sveta ste mohli počuť napríklad zástupca generálneho riaditela WTO Alan Wolff alebo generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. Zo Slovenska sa medzi speakrami objavila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, minister zahraničných vecí Ivan Korčok, minister obrany Jaroslav Naď, vedec a bývalý prezidentský kandidát Róbert Mistrík a …. redaktorka TV novín Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Práve Veronika Cifrová Ostrihoňová pôsobí pri všetkých tých menách ako tŕň v oku. Dôvody by sa dali sformulovať do dvoch otázok:

Kto to je?

Ak Vám nie je Veronika Cifrová Ostrihoňová známa, tak určite stojí za prečítanie informácií o nej na stránke Globsecu. Dozviete sa, že Veroniku zaujíma nerovnosť medzi pohlaviami ale aj iné nerovnosti,  aktuálne dianie, história, kultúra a politika. Taktiež Veronika Cifrová Ostrihoňová moderuje talkshow Sitdown s Veronikou, kde spovedá zaujímavé ženy a mužov. V minulosti pracovala ako reportérka zameriavajúca sa na zdravotníctvo v TV Markíza a v súčasnosti tvorí na svoj Youtube kanál Very Veri. Keby ste nevedeli, študovala v Paríži a New Yorku a patrila medzi top päť percent študentov na obore Politika a História. V súčasnosti využíva na formulovanie svojich dôležitých myšlienok hlavne Instagram.

Ruku na srdce, myslíte si, že pri všetkých tých prezidentoch, vice-prezidentoch, ministroch, CEO spoločností, sekretárov politikov a vedcoch je Veronika Cifrova Ostrihoňová porovnateľný speaker?

Samozrejme, Veronika nebola jediná novinárka, ktorá sa zúčastnila uvedenej konferencie. Na rozdiel od nej ale profily ostatných novinárov nepôsobili prázdne. Pre porovnanie si pozrite informácie o novinárke Annabelle Chapman, ktorá je v porovnateľnom veku ako Veronika Cifrová Ostrihoňová, získala PhD. z Oxfordu, publikovala v Politico Europe, Foreign Affairs alebo Foreign Policy a získala dve prestížne ocenenia za písanie esejí. Žiadna vata, žiadne zavádzanie a spomínanie na študentské úspechy, len jasne sformulované kľúčové body v živote. Podobné jednoznačné zameranie mi u našej redaktorky/moderátorky akosi chýbalo. Hlavne, že nezabudla do profilu uviesť, že je na materskej.

Prečo bola v sekcii, v ktorej bola?

Ak si náhodou myslíte, že sa Veronika nachádzala v nejakej sekcii určenej pre moderátorov a novinárov, tak ste na omyle. Veronika totižto bola v jednej z prvých sekcií, ktorá sa volala Globálna pandémia: ponaučenia a pohľad do budúcna. V tejto sekcii vystupovali : generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, šéfka sekcie zdravotníctva OECD Francesca Colombo, generálna riaditeľka európskej federácie pre farmaceutický priemysel a združenia Nathalie Moll, slovenský vedec Robert Mistrík a redaktorka TV Markíza Veronika Cifrová Ostrihoňová. Verím, že absurdnosť doplnenia tejto zostavy o redaktorku za sekciu zdravotníctva TV Markíza, je každému zrejmá a netreba ju viac komentovať.

K čomu celému bol tento blog?

Jeho cieľom bolo poukázanie na jeden jav, ktorý sa nutne netýka len mečiarovských privatizérov ale aj veľa celebrít a osobností z verejného života. Tým javom je zapĺňanie voľných stoličiek svojimi priateľmi a známymi, bez potrebnej kvalifikácie.

Podobným prípadom je aj Veronika Cifrová Ostrihoňová, ktorá môže pôsobiť ako zaujímavá osobnosť verejného života, to nič ale nemení na tom, že jej orientácia v oblasti zdravotníctva je stále na úrovni lepšie informovaného amatéra. Sedieť vedľa takých kapacít ako je generálny riaditeľ WHO, možno bude pôsobiť výborne v životopise Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej, ale je zmarením príležitosti pre niekoho, kto k uvedenej problematike mohol prispieť svojim relevantným komentárom alebo koho účasť v uvedenom paneli mohla obohatiť natoľko, že neskôr z toho mohla profitovať celá spoločnosť. Verím, že sa z toho do budúcna poučíme.

Feminizmus a Veronika Cifrová Ostrihoňová

25.11.2020

feminizmus, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Sajfa, pokrytectvo

Sajfa, Halloween a zákaz vychádzania

01.11.2020

Počas víkendu od 29. októbra do 1. novembra sa v rámci operácie Spoločná zodpovednosť vykonalo celoplošné testovanie ľudí na území Slovenska za cieľom identifikovať infekčných obyvateľov a spomaliť tak šírenie koronavírusu. Bez ohľadu na to, či súhlasíte alebo nesúhlasíte s postupmi vlády, cieľom týchto krokov spoločne so zákazom vychádzania je a) izolovať [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10046x
Priemerná čítanosť článkov: 3349x

Autor blogu

Kategórie